Dakwerken; onderhoud zeer belangrijk!

Nieuw dak? Dat willen veel mensen wel. Goed onderhoud aan een plat dak is extreem belangrijk. Een goed onderhouden dak zal ervoor zorgen dat deze langer mee zal gaan en dat er minder problemen mee zijn. Een plat dak heeft over het algemeen een stuk meer onderhoud nodig dan een schuin dak, welke meestal is belegd met dakpannen. De pannen liggen gewoon op het dak en eigenlijk heeft men er geen omkijken meer naar. De prijs van dakwerken kan verschillen. Het is dus zeker aan te raden om meerdere offertes teĀ  bekijken.

 

Maar als u eenmaal een plat dak heeft, dan is het wel zaak om hier regelmatig even naar te kijken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er geen bladeren op het dak blijven liggen. Dat kan ervoor zorgen dat er bijvoorbeeld lekkage komt. Iets wat u natuurlijk wilt voorkomen. Lekkage kan grote problemen geven in uw woning. De binnenkant van het dak kan nat worden en dit kan weer schimmel gaan aantrekken. Niet iets wat uw waarschijnlijk wilt. Een dakwerken bedrijf kan dit onderhoud ook voor u uitvoeren. Dat is geen enkel probleem. Daar zitten natuurlijk wel kosten aan verbonden, wat logisch is.

Nieuwe laag bitumen aanbrengen

dakgoot dakwerkenAls het platte dak al wat ouder is, dan moet er misschien een nieuwe laag bitumen gelegd worden. Dit is een taak voor specialisten die hier dagelijks mee bezig zijn. Deze bedrijven kunnen helpen om de oude bitumen van het dak te halen en nieuw bitumen te branden. Wel is het erg belangrijk dat hier goed naar gekeken wordt. Soms is het namelijk niet nodig om het oude bitumen eerst weg te halen. Er komt dan een nieuwe laag over de bestaande laag heen.

 

Wanneer er toch onderhoud werkzaamheden uitgevoerd gaan worden, kan het extra interessant zijn om bijvoorbeeld de buitenboel eens na te lopen. Misschien kan een bedrijf de werken combineren en zo een extra korting aanbieden voor u. Dit kan flink oplopen. Wel is het zo dat het bedrijf wel Schilderwerken moet aanbieden. Daar kan natuurlijk onderzoek naar gedaan worden.