Opdracht gedaan, maar betaling blijft uit

U heeft een opdracht aangenomen bij een grote opdrachtgever. Een opdracht waar u zeer tevreden mee bent, want het zal voor een groot deel van uw omzet gaan zorgen. U bent helemaal in uw nopjes en ziet het helemaal zitten.

Na enkele weken gewerkt te hebben aan de opdracht wordt het tijd voor de eerste factuur. U gaat ervan uit dat alles goed gaat en dat u gewoon op tijd betaald wordt. U heeft immers ook netjes werk geleverd, toch? Maar na het verstrijken van de betalingstermijn blijft de betaling uit.

 

Wat is er aan de hand? Waarom wordt er niet betaald? Er zijn diverse redenen te bedenken waarom er niet betaald wordt. In de bouw is er bijvoorbeeld over het algemeen niet zo’n goed betalingsmoraal.

 

Vaak gaan facturen over de betalingstermijn heen en dit lijkt zo ongeveer de standaard. Als u in de bouw werkt als ondernemer dat is dit iets waar u rekening mee moet houden. U kunt echter ook overwegen om een incassobureau no cure no pay of een deurwaarder in te schakelen. Deze bedrijven kunnen u helpen om de betaling alsnog binnen te halen. U staat in veel gevallen in uw recht.

 

Een incassobureau inschakelen is voor sommige mensen best spannend. Deze bedrijven gaan voor u aan de slag om de rekening betaald te krijgen. Er zijn ook bedrijven die zich specialiseren in de bouw. Dit kan handig zijn, aangezien er dan kennis van de markt is. Het incassobureau spreekt de taal van de branche, wat in uw voordeel kan werken.

 

Als u vaker opdrachten heeft waarbij betalingen uitblijven, dan kunt u uiteraard direct uw vorderingen overdragen wanneer een betaling uitblijft. Grotere bedrijven laten het complete debiteurenbeheer door een incassobureau verzorgen en kunnen op deze manier gemakkelijk een openstaande factuur doorsturen naar het incassobureau. Dit komt de cashflow van uw organisatie of bedrijf ten goede.