Samen met uw partner een woning kopen

U heeft een leuke woning op het oog. Wellicht gaat u samenwonen en wilt een huis gaan kopen. Wat ons betreft een verstandige zet. De rentes voor een hypotheek staan op dit moment behoorlijk laag, dit maakt het gunstig om een woning te kopen. Misschien heeft u al een eerste bezichtiging gedaan bij de woning en u wilt een bod gaan uitbrengen.

Onderhandelingen

Na een stevige onderhandeling bent u het eens geworden over de prijs die betaald gaat worden voor het huis. Nu is de tijd aangebroken om een hypotheek verstrekking uit te gaan kiezen. De kans is groot dat u al eens langs geweest bent bij de bank of een andere hypotheekadviseur. Maar u kunt best nog eens verder gaan kijken, wellicht dat u ergens anders nog wel een gunstigere rente kunt bedingen.

Hypotheek bij uw eigen bank

In sommige gevallen bent u aangewezen op uw eigen bank. Zo bieden bepaalde banken namelijk opties waarbij ouders garant kunnen staan. Deze vorm wordt dan niet aangeboden door andere aanbieders en hierdoor heeft u niet die keuze. Als u en uw partner allebei een vaste baan hebben met een vast salaris, dan kunt gemakkelijk gaan shoppen en gaan voor de laagste rente.

Laat u wel altijd goed adviseren door een gecertificeerd professional die u hierover advies mag geven. Sommige hypotheken hebben bepaalde kleine lettertjes waardoor het bijvoorbeeld niet mogelijk is om voortijdig af te lossen. Allemaal zaken om u over te laten adviseren door een professional. Wij geven dan ook geen financieel advies in dit artikel.

Notaris voor de overdracht inschakelen

Zodra u een hypotheek verstrekker heeft uitgekozen, is het zaak om de overdracht te voltooien. Nu moet u nog een notaris uit gaan zoeken. De beste notarissen regio Antwerpen vinden is niet gemakkelijk. Vaak wordt gekozen voor een notaris in dezelfde wijk of plaats als de woning. Ook kunt u natuurlijk notarissen vergelijken, wellicht is er een notaris die goedkoper is en toch nog in de buurt is. Het overwegen waard.