Waar vindt u een goede designer voor een website?

Als u een nieuwe website nodig heeft, dan is de kans groot dat u dit wilt uitbesteden. Een website laten maken is iets dat veel ondernemers liever niet zelf doen. En waarom zouden ze ook? Er zijn duizenden bedrijven die zich specialiseren in het ontwerp van mooie websites welke u nieuwe klanten op kunnen leveren. U kunt zich beter richten op het gene waar u goed in bent.

website

Maar waar moet u nu precies op letten bij het zoeken naar een webdesigner?

Wij geven u de antwoorden..

Een nieuwe site voor uw bedrijf is extreem belangrijk in deze tijd. Sommige mensen zoeken naar een designer terwijl ze eigenlijk misschien iemand anders nodig hebben. Laten we eens een onderscheid maken in de verschillende type web bouwers en mensen die betrokken zijn bij de ontwikkeling ervan.

Designers & Developers

Designer – Een designer is een persoon die zich met het ontwerp van een website bezighoud. De buitenkant van de website wordt door hem of haar ontworpen. Er wordt gekeken naar de kleurencombinaties en er worden voorbeelden gemaakt. Dit zijn foto’s van hoe de website eruit komt te zien, niet de website zelf. Designers houden zich enkel en alleen bezig met het ontwerp van de website. Naast websites creëren ze bijvoorbeeld ook logo’s en andere grafische zaken, zoals bijvoorbeeld folders en print.

Developer – Dit is de persoon die het ontwerp van de webdesigner aanpakt en er een daadwerkelijk een website van maakt. Deze persoon werkt nauw samen met de designer. Deze persoon is vaak meer technisch aangelegd en zorgt er tevens voor dat uw website goed functioneert. Zo kunt u denken aan het hosten van de website, het zorgen voor een goed functionerend e-mailadres en de beveiliging van uw website.

ontwerp site

CMS systemen

Steeds vaker wordt voor nieuwe website gekozen voor het CMS systeem WordPress. Een platform dat origineel bedoeld is als blog platform, maar zeer goed werkt met reguliere websites. Steeds meer webdesigners maken van dit platform gebruik om uw website te creëren, en dit is een goede ontwikkeling. Het platform wordt goed ondersteund en er zijn regelmatig updates.

Als u een bedrijf inschakelt die uw website voor u gaat maken, dan zijn deze 2 mensen vaak in dienst van het bedrijf. Ook zijn er freelancers die beide zaken op zich nemen (het ontwerp + de implementatie). Het is vaak vooral van uw budget en wensen afhankelijk wat precies de beste optie is voor uw situatie.